Green Jaws - Stock Xchnge

Bakgrund

I samband med Kampsportsgalan 2013 tog skådespelaren Mikael Spreitz initiativet till det som senare skulle komma att bli Fighterhjälpen. Fighterhjälpens vision och det som genomsyrar hela organisationen är viljan att sprida hopp och glädje i det annars ganska hårda samhället. Från starten 2013, bedriver organisationen sin verksamhet helt ideellt och oberoende. Det som alla engagerade har gemensamt är drivkraften att vilja göra skillnad och inte minst bidra med glädje till sin omgivning. 

Genom att ikläda sig rollen som Niedermann eller gladiatorn Tor hade Mikael Spreitz tidigare varit flitigt engagerad i evenemang i Min stora dags regi. På så vis hade Mikael en klar insyn i organisationens ovärderliga arbete. Redan från början inleddes därför en oberoende insamling till Min stora dag, men också Barncancerfonden. År 2015 har närmare en miljon kronor samlats in. 

Vid sidan av insamlingarna till förmån för Barncancerfonden och Min stora dag, arbetar Fighterhjälpen också för att förbättra situationen för barn och ungdomar med inte helt självklara förutsättningar. Visionen är att alla ska ha möjlighet att följa sina drömmar. Med start år 2015, kommer Fighterhjälpen arrangera aktiviteter och upplevelser för att sprida glädje.

Mikael Spreitz

Var känner man igen dig från? 
Millenium-filmerna som karaktären Niederman, Gladiatorerna som karaktären Tor. Div tv och reklamuppdrag. Kolla spreitz.se

Beskriv dig själv med tre ord?
 
Skådespelare, fighter, men framförallt pappa

Varför arbetar du med Fighterhjälpen?
 
Jag har alltid brunnit för utsatta oavsett om det är pga av sjukdom, sexuell läggning eller etnicitet de far illa.

Vad är det som motiverar dig i arbetet med Fighterhjälpen?
 
Mina barn, jag vill att de med stolthet ska kunna säga att jag var deras pappa.

På vilka sätt är du engagerad för välgörenhet utöver Fighterhjälpen? 
Jag försöker göra livet lite enklare där jag kan, oavsett om det gäller djur eller människor.

En person du ser upp till?
 
Jag ser upp till ett par stycken, Paolo Roberto för vad han gjort med sitt liv, min kloke vän Peter Jall som styr upp mig när jag tar ut svängarna för mycket, min lillebror för att han är en klok man.

Kuriosa:
 
Jag har två biologiska döttrar och två bonus, ett par sm-guld i karate, jag har rest jorden runt, bott i Los Angeles och gått kockskola

mikaelspreitz.jpg 

Christian Agerberg

Var känner man igen dig från?
Är ICA-handlare på ICA Supermarket Matmäster på Södermalm i Sthlm

Beskriv dig själv med tre ord? 
Det jag får höra är att jag är snäll, glad, omtänksam

Vad är det som motiverar dig i arbetet med Fighterhjälpen?
Min familj har haft ett väldigt stort stöd och engagemang från både Karolinska och Barncancerfonden då vår son vart diagnostiserad med en hjärntumör för 2,5 år sedan. Jag vill på något sätt ställa upp på dem som hjälpte min familj under vår svåra och jobbiga tid och känner att just insamlingarna som går till både forskning, stöd, utbildning etc är ett bra sätt att kunna bidra ekonomisk så att Barncancerfonden kan hjälpa andra i liknande situationer, samt att utvecklingen inom forskningen drivs framåt. 

På vilka sätt är du engagerad för välgörenhet utöver Fighterhjälpen?
När Mikael startade Fighterhjälpen valde jag att engagera mig endast med den framförallt för att ett av målen är att hjälpa barn med en vidrig sjukdom som de inte skall behöva genomlida.

En person du ser upp till?
När jag sitter här och tänker kommer min son Hugo upp som en jag ser upp till för hans otroliga kämpande för att han skall bli bra. Hans resa han gjort de senaste 2 åren är otrolig, hjärnoperation, rehab, och trots cellgiftsbehandlingar 1 gång /vecka i 1 ½ år har han spelat fotboll, handboll, åkt slalom och längd, dansat, simmat och dessutom gått i skolan hela tiden under den här perioden. Han tycker att jag är larvig när jag till honom att han är min lilla kämpe!

Kuriosa:
Är gift sedan snart 10 år tillbaka, bor ute i Nacka tillsammans med våra två barn, Moa och Hugo. Har det senast åren fastnat för triathlon och ska i år försöka ge mig på att göra en Ironman, en del kallar det även för 40-årskris….

 

 

 

 

 

Erik Grönberg

Var känner man igen dig från? 
Fighterhjälpens projektledare och kommunikatör. Också en av medlemmarna i Humorligan som arrangerat en rad välgörenhetsshower. Dök också upp som polisassistent i en av Maria Lang-filmerna.

Beskriv dig själv med tre ord? 
Positiv, omtänksam och ett riktigt energiknippe

Varför arbetar du med Fighterhjälpen? 
Jag har alltid velat göra skillnad och förändra världen till en bättre plats. När jag träffade Micke och hörde om hans beundransvärda projekt var det en självklarhet att hjälpa till. 

Vad är det som motiverar mig i arbetet med Fighterhjälpen?
 
Livet är alltför kort och alltför skört. Idag, när det mesta bygger på materiella värden, vill jag så gott jag kan visa vikten av att faktiskt ta hand om varandra medan man kan. Min farmor är också en stor motivation. Trots två omgångar cancer fortsätter hon att kämpa med en vilja av stål. 

På vilka sätt är du engagerad i välgörenhet vid sidan av Fighterhjälpen? 
Jag försöker stötta och engagera mig på alla möjliga sätt. I min hemstad har jag främst varit aktiv för att förbättra tillvaron för de hemlösa. Det är skrämmande hur orättvist vårt samhälle är. Så länge situationen ser ut som den gör idag, kommer jag fortsätta kompromisslöst.

En person du ser upp till? 
Det finns egentligen många personer jag ser upp till. Jag tycker generellt det är fantastiskt med personer som mot alla odds följer sina drömmar.

En person jag tyvärr aldrig fick träffa, men som betytt oerhört mycket för mig är min morfar. Så på sätt och vis har jag alltid sett upp till honom och hur han levde. 

Min "storebror" Gago är utan tvekan en av de personer som gjort mig till den jag är. Hans betydelse går inte riktigt att beskriva - kort och gott är han ovärderlig som storebror och vän.

Kuriosa: 
Gammal tävlingsdansare. Talar 6 olika språk. Bosatt i Paris under delar av barndomen, varför Frankrike till viss del betraktas som ”hemmaplan”.


Erik_2.jpg 

 

 

Kalle Wallerstedtimage1.jpeg

Var känner man igen dig från?
Om man flyger till eller från Bromma Flygplats så kanske man ser mig.

För där jobbar jag som vaktis och servar de flesta med det mesta.

Beskriv dig själv med tre ord?
Ärlig Pålitlig och glad för det mesta.


Varför arbetar du med Fighterhjälpen?
Jag kom i kontakt med Fighterhjälpen för ca ett år sedan.

Då tänkte jag att jag är en lover och ingen fighter men nu har jag förstått att det finns mycket att fightas mot,och man behöver inte vara någon som slåss för att vara en fighter.

Vad är det som motiverar dig i arbetet med Fighterhjälpen?
Mitt arbete med Fighterhjälpen började när min son gick bort 2013 bara 23 år ung efter att ha kämpat mot en hjärntumör i mer än 2 år. Efter det som bara händer andra hände Rasmus så har jag förstått hur vanligt detta är. Och nu vill jag göra vad jag kan för att hjälpa andra i sin kamp mot orättvisor.


På vilka sätt är du engagerad i välgörenhet vid sidan av Fighterhjälpen?
Jag har varit lite engagerad i andra saker tidigare,men efter att jag hört om så många skandaler och höga löner i andra organisationer så stöder jag nu bara Fighterhjälpens arbete eftersom jag litar på och vet att då kommer ALLA pengar fram utan avdrag eller mellanhänder.


En person du ser upp till?
Några som jag ser upp till är min fru våra barn och min familj som alltid finns här för mig.


Kuriosa:
Jag är stort fotbollsfantast och följer gärna Hammarby,men även alla andra lag i Sverige. 
Jag tänker nästan varje dag att jag ska bli nyttig och börja motionera och så,men så dyker något upp.Men visst ska jag bli bra men inte idag,imorgon.
Jag trivs bäst på landet i skogen där jag kan vara i lugn och ro med fru och katter.
Och slippa all stress i stan.

Kontakt: kallewallerstedt@gmail.com


Brita WallerstedtBrita.jpg

Var känner man igen dig från?
Jag är Fighterhjälpens doldis:) Kanske du ev känner igen min handstil på kuverten från Fighterhjälpens webshop

Beskriv dig själv med tre ord?
Engagerad, pålitlig och förbaskat envis

Varför arbetar du med Fighterhjälpen?
Jag känner att Fighterhjälpens visoner stämmer med mina egna värderingar i livet.
Har en inneboende önskan om att kunna bidra till att göra skillnad mot orättvisor och hemska sjukdomar.
Ett steg närmarare den drömmen att att vara delaktig i Fighterhjälpens arbete.

Vad är det som motiverar dig i arbetet med Fighterhjälpen?
Efter att vår son drabbades som ung vuxen i en mycket elakartad hjärntumör, så växte min vilja att ingen ska behöva lida.
Fighterhjälpen engagerar sig ju inte "bara" i sjuka barn utan vill ju också ta upp kampen mot andra orättvisor. Och det vill jag vara delaktig i.
Dessutom gillar jag alla i Fighterhjälpens organisation.

På vilket sätt är du engagerad i välgörenhet vid sidan av Fighterhjälpen?
Ekonomiskt stöder jag just nu inga andra organisationer. För mig är det viktigt att jag kan lita till 100% på att just min lilla slant når fram med så lite adm kostnader som möjligt.
Det finns många organistioner man kan lita på, det gäller bara att sätta sig in i årsredovisningar etc etc. Men lika många seriösa insamlare som finns så finns det också alldeles för många oseriösa
Jag har dock valt att stödja Barncancerfonden genom Fighterhjälpen.
På min fritid tar jag dock ibland uppdrag som en av Stockholm Polisens volontär. Oftast består dessa uppdrag i att vara en länk mellan allmänhet och polisen. Det jag uppskattar med de uppdragen är att jag kommer i kontakt med många ungdomar. De flesta uppdragen har varit på fotbollsmatcher hittills.

En person du ser upp till?
Jag ser upp till alla de människor som får styrkan att göra den förändring i deras liv för att göra skillnad för just dom. Att bryta ett mönster som skadar både dom och andra, att inse och ta emot den hjälp som behövs och verkligen göra förändringen är beundransvärt. Jag beundrar även dom som verkligen har försökt också. Jag hoppas att en dag kunna hjälpa de som försöker men inte lyckats hela vägen fram.
Såklart beundrar jag hela min famlij också:)

Kuriosa:
Gift, 4 barn,tre katter
Någon gång i slutet på 70 talet var jag en mycket lovande badmintonspelare, fick ett par titlar sen kom annat ivägen. Har många gånger efter det ångrat mig att jag inte fortsatte men nöjer mig idag med att spela för skoj skull.

Kontakt: brita.wallerstedt@gmail.com
Warning: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_3evumre1o6e8achctk8lij9un3, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0